Stenåldersdieten

Ät som på stenåldern för en bättre hälsa och ett mindre midjemått.

Själva grunden i stenåldersdieten är att äta så ursprungligt som möjligt och välja bort raffinerade produkter. Tanken är att vi är bättre genetiskt anpassade till äta den typ av föda som vi levde på innan vi började med jordbruk. Arkeologiska lämningar pekar mot att människans hälsa försämrades i samband med att de blev jordbrukare. Medellängden minskade och de blev mer utsatta för sjukdom.

Detta ska du undvika:

  • raffinerad mat,
  • spannmål,
  • baljväxter,
  • mjölkprodukter

Det här kan du äta:

  • Frukt
  • Rotfrukter
  • Grönsaker
  • Nötter
  • Kött, fisk, fågel och skaldjur

Det är viktigt att tänka på att äta kalciumrika grönsaker eftersom man inte äter mjölkprodukter.

Människor med autoimmuna sjukdommar, laktosintolerans, glutenintolerans, reumatism mår oftast bättre av att äta denna kost. Det är även en bra diet för viktminskning eller om man har en överkänslighet mot kolhydrater.

 

 

About Author: admin