Skaffa nya vanor i sommar

Sommaren är för många en tid då man tar det lugnt och fokuserar på att slappna av och ladda batterierna. Men det kan också vara en tid då man kommer igång med nya vanor för att må bättre. En av dessa vanor kan vara träning. Att börja träna kan vara särskilt härligt på sommaren då vädret är mer inbjudande och man ofta är ledig.

Det finns flera fördelar med att börja träna. Du blir bland annat mindre stressad, får bättre självförtroende och du kommer sova bättre. Vilken träningsform du använder dig av är inte lika viktigt. Det viktigaste är att du hittar något du trivs med att göra. Det är då större chans att du också fortsätter träna under en längre tid.

Men vad kan man göra för att motivera sig? Det finns precis som träningsformer flera olika sätt att motivera sig på. Ett sätt kan vara att skaffa sig en träningskompis. Du kommer då ha svårare att ställa in ett träningspass. Om du har bestämt i förväg med någon annan så är inte risken lika stor att du ställer in för att det regnar eller något liknande.

Du kan också köpa lite nya träningskläder. Det är ofta roligare att träna om man har en sådan morot. Kanske en ny tröja eller shorts? Eller också kan du och din kompis köpa nya jackor till träningen?

Oavsett vilket sätt du använder dig av så är det viktigaste att du kommer igång. Träning (oavsett omfattning) är bra för dig. Så ge dig ut i sommarvärmen och starta ditt ”nya” liv. Lycka till!

About Author: admin