Bra mat

Mat utgör en stor del av våra liv och bör således tas på allra största allvar. Här kommer därför några tips på hur man kan äta mat som är god, bra och nyttig.

Ät mer grönsaker

Ett bra tips om man vill äta nyttigare är förstås att äta mer av det gröna i form av frukt och grönsaker. Därför kan det vara bra att på ett mer naturligt sätt inkludera mer grönt i maten genom att exempelvis göra grytor eller liknande där det är relativt enkelt att få in mer grönsaker.

Välj ekologiskt

Vill man ha mat av bra kvalitet och som dessutom producerats på ett hållbart sätt utan bekämpningsmedel skall man förstås välja ekologiskt. Dessutom har det visat sig att ekologisk mat är nyttigare än mat odlad på ”vanligt” sätt. Vissa menar till och med att ekologisk mat smakar bättre.

Våga testa nytt

Som bekant så finns det i princip hur mycket olika mat som helst. Därför ska man givetvis också våga testa nya grejer. Ett bra tips kan vara att åtminstone ett par gånger i månaden testa på nya recept för rätt som det är så kommer man att hitta nya kulinariska favoriter.

About